PUNJENE KROFNE su odličan izbor za nedeljno popodne! Isprobajte ovaj recept i zasladite vikend (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 200 ml mlakog mleka
- 15 gr kvasca
- 1 kašika brašna
- 1 kašičica šećera
- 350 gr brašna
- 1 jaje
- korica limuna
- 30 ml ulja
- ulje za prženje
- krem za punjenje
Priprema:
U mleko dodati šećer i kvasac, dodati kašiku brašna izmešati da kvasac nadođe. Dodati jaje, pa ga malo žicom umutiti i dodati 350 brašna, a onda dodati i ulje, so, koricu limuna i zamesiti glatko mekše testo.
Foto: Privatna arhiva
Ostaviti da poraste, pa razviti za pola cm i izvaditi krofne.
Pročitajte još: POSLASTICA ZA SVAKI DAN: Zajedno sa bakom Jelom napravite SJAJAN SOČNI KOLAČ (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Izvaditi jednu krofnu pa još jednu čiju sredinu izvadite sa manjom čašicom da krofna ima rupu.
Prročitajte još: Ukus detinjstva: Recept za posne VANILCIE sa orasima (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Staviti jednu preko druge, a zatim ređati u podmazan poslužavnik i pokriti da odmara oko 15 min.
Pročitajte još: Napravite najzdraviju TURŠIJU: Beli luk u jabukovom sirćetu (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Pržiti u dubokom ulju i puniti kremom ili džemom.
Pročitajte još: Napravite KISELO MLEKO koje ćete moći da SEČETE kao tortu (FOTO/VIDEO)
Foto: Privatna arhiva
Podsećaju na male pečurke. Uživajte u vrhunskim, mirisnim i pahuljastim krofnama.