Rusi su zbog PELJMENA spremni da ubiju, jer im je bez njih život nezamisliv! (FOTO)
Peljmena možete da napravite više nego što je potrebno za ručak i da ih zamrznete. Testo se pravi na isti način kao i za če burek o čemu smo već pisali:
Pročitajte još: Probajte ruski BUREK sa mesom koji se jede sa PEKMEZOM (Foto)
Sastojci:
- 100 grama mlevenog mesa
- glavica crnog luka
- so, biber
- jaje
- 100 grama brašna
- 100 mililitara mleka
- ulje
- začini po ukusu
- sos po ukusu
Priprema:
Prvo se umesi testo od jednog jajeta, 100 mililitara mleka i 100 grama brašna. To je količina dovoljna za jednu osobu. Testo se umesi, formira u loptu, pokrije i pusti da se "odmori".
Pročitajte još: Kupite dve kruške i napravite brzo i lako ovaj ELEGANTNI slatkiš poput francuskih kuvara (Foto)
Rusi peljmene pune živim mesom pomešanim samo sa malo crnog luka. Međutim, fil je neuporedivo ukusniji kada je prethodno propržen.
Rusi ne dinstaju meso, ali je ovako ukusnije.
Očisti se i isecka crni luk, proprži da dobije staklastu boju, pa se doda mleveno meso. Meso se začini i dinsta dok ne promeni boju. Poklopi se i skloni sa ringle da se malo ohladi.
U Rusiji se jedu bez sosa, samo sa malo pavlake Foto: A. M.
Testo se razvije oklagijom. Onda se uzme čaša i njome se prave krugovi. Testo pokrijte krpom dok to radite da se ne bi osušilo. Kada napravite krugove u svaku kašikicom sipajte dinstano mleveno meso.
Pročitaje još: Rusi nisu poznati po slatkišima, ali ovaj KOLAČ morate probati
Peljmeni se kuvaju brzo: čim voda prokuva ubace se i kada isplivaju na površinu - gotovi su. Peljmeni se u Rusiji jedu bez ikakvog sosa i eventualno se kašikom sipa pavlaka. Mi smo navikli na paradajz sos i sa njime se odlično slažu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU