Nežan i skroman, a jača KOSTI više od mleka!
Hranljive materije iz vlašca prave takve spojeve da zadržavaju kalcijum u kostima i krvi, a sprečavaju njegovo izlučivanje u urin. Na taj način se osigurava zdravlje i čvrstoća kostiju.
Pročitajte još: ČAJ OD RUZMARINA za jači imunitet: Kolika je njegova moć
Naročito je u tome značajan vitamin K, kojim vlašac obiluje, jer pomaže apsorpciju kalcijuma u kosti i tako smanjuje učestalost preloma u postmenopauzi. Sprečavanjem hormonalne neravnoteže koja može da dovede do demineralizacije kostiju, vitamin K učestvuje i u očuvanju čvrstoće i zdravlja kostiju.
Pročitajte još: Ovo je 10 zanimljivih činjenica o muškarcima koje niste znali
Redovnom konzumacijom vlašca može se sprečiti kalcifikacija krvnih sudova, odnosno ateroskleroza.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU