Napravite najzdraviju TURŠIJU: Beli luk u jabukovom sirćetu (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

30. 11. 2020. 000000 11:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno:

  • 4 veće glavice belog luka
  • 1/2 l vode
  • 100 ml. jabukovog sirćeta
  • 1 kašičica šećera i soli
  • nekoliko zrna bibera
  • 1 kašičica slačice
  • malo peršunovog lista 
  • mirođije

Priprema:

Beli luk očistiti. U činiju sipati vodu, dodati sirće, so i šećer i sve dobro izmešati da se istopi. U opranu treglu ubaciti beli luk, biber, slačicu, peršun i malo mirođije.

Pročitajte još: Napravite ZDRAVU UŽINU: Evo šta vam je sve potrebno

Foto: Privatna arhiva

Naliti pripremljenim rastvprom da luk ogrezne. Po mogućstvu pritisnuti plastičnim pritiskačem i dobro zatvoriti metalinim poklopcem.

Pročitajte još: Kolač BEZ BRAŠNA? Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Staviti u hladnu rernu uključiti tajmer na 90 min i temperaturu na 90 stepeni. Kad se isključi ostaviti do sutra da se ohladi. Spakovati u policu ili u frižider do upotrebe...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU