Kada idete korak po korak nije teško: Spremite RIBLJU ČORBU (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

29. 11. 2020. 000000 10:00

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 1-2 riblje glave 
  • malo ribljeg mesa
  • riblja iznutrica ( ako je šaran)
  • prvrće šargarepa, pašknat, celer ..
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 zelene paprike
  • 2 paradajza ili šoljica iz flaše
  • lovorov list
  • crvena mlevena i tucana paprika.
  • .ulje so biber  peršunov list
  • 1 kašika kukuruznog skroba ili brašna

Priprema:

Riblje glave skuvati zajedno sa nekoliko parčića mesa od šarana. Luk iseckati i propržiti na malo ulja dodati jednu rendanu ili na kockice šargarepu.

Pročitajte još: Kolač BEZ BRAŠNA? Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

I ostalo povrće iseckati pa propržiti, i malo izdinstati. Dodati oguljen paradajz, isečen na kocke ,papriku mlevenu kao i tucanu, naliti vodu i dodati skuvanu i očišćenu ribu.

Foto: Privatna arhiva

Kuvati oko pola sati dodati začin i mleven biber. Umutiti kašiku kukuruznog skroba ili brašna sa malo vode, pa dodati čorbi da dobije malo gustinu.

Pročitajte još: Napravite domaći INTEGRALN BAGET sa semenkama: Hrskavo i ukusno (FOTO/VIDEO)

Foto: Prvatna arhiva

Gotovoj čorbici dodati i seckani peršunov list. 
Napomena: Uz gotovu čorbu servirati i sirće ili limun ..

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU