Zašto jedemo iz DOSADE? Postoji rešenje i za to
Nekada jedemo više, nekada manje. Ipak, svakodnevni unos velike količine hrane treba izbegavati, posebno kada to radimo iz dosade. Istraživanja pokazuju da tokom zime unosimo više kalorija, nego tokom drugih godišnjih doba.
- Može biti u pitanju monotonija ili želja za grickanjem kada gledamo filim ili seriju, a može da postoji i mnogo veći problem kao što je depresija, anksioznost ili loše raspoloženje - ističe Rebeka Mc Manamon.
Pročitajte još: Pazite iz kakve čaše pijete! Sklonite OKRUGLE, a razlog je dobar
NJena kolegica Bahe Van de Bor kaže da jesti iz dosade nije tako loše, ali to ne treba često praktikovati. Tada ćemo uglavnom jesti slatkiše ili masnu hranu.
Stručnjaci otkrivaju zašto jedemo iz dosade i kako da to razlikujemo od prave gladi.
- Često se žeđ zameni sa glađu. Ako ste upravo pojeli obrok, posegnite za pićem. To će vam pomoći da shvatite da li su vašu želju za jelom podstaknuli glad, žeđ ili dosada.
Pročitajte još: Kako se pravilno konzumira BELI LUK? Iskoristite sva njegova svojstva
Slažu se da nema ništa loše da ponekad jedete iz zadovoljstva, ali ako svakog dana posegnete za hranom čim imate malo slobodnog vremena, to nije dobro ni zdravo. Trudite se da to smanjite i okužite se zdravim grickalicama kako ne biste unosili previše šećera i loših namirnica. Iajte uvek voća, proteinske čokoladice, orašaste plodove i semenke. Zasitiće vas, a biće zdravo.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU