Jabuke na polici, orasi u frižideru? A, limun?

30. 11. 2020. 000000 12:40

Foto: Depozitfoto

Nemojte se sekirati ako u prodavnici kupite više voća nego što vam treba ili ako prilikom čišćenja kuhinje shvatite da vam začinsko bilje u saksijama sada samo smeta - ni jedno ni drugo nećete baciti ako naučite kako da ih pravilno skladištite.

Pročitajte još: Ovo je pet NAJČEŠĆIH GREŠAKA koje pravimo kod KUVANJA SUPE

Tako jabuke možete čuvati na polici i do dve nedelje, ali u hladnijoj prostoriji, poput špajza ili podruma, dok je za citruse važno da su na hladnom i provetrenom mestu. Ne biste smeli da ih držite u zatvorenim kutijama koje ne omogućavaju cirkulaciju vazduha, jer ovi plodovi prilikom stajanja otpuštaju gas etilen koji ubrzava dozrevanje.

Orahe u ljusci čuvajte na terasi, očišćene u frižideru.

Orahe u ljusci držite na terasu, a očišćene u frižideru, zapakovane u kesice koje ste dobro zatvorili. Tako ćete sačuvaćati njihova hranljiva svojstva i sprečiti pojavu gorkog ukusa koji se javlja kada se čuvaju na sobnoj temperaturi.

Pročitajte još: Pravila za DORUČAK: Kako da dan započnete na najbolji način

Ukoliko imate sveže začinske biljke, najbolje ćete ih sačuvati ako ih stavite u kalupe za led, nalijete vodom i stavite u zamrzivač.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU