Bolje od mesa, posno i preukusno: Evo kako se spremaju BUKOVAČE (FOTO/VIDEO)

20. 11. 2020. 000000 08:46

Foto: Privatna arhiva

Bukovača je vrsta gljive koja se sastoji od proteina, vode, vitamina i minerala koji imaju lekovite supstance. Sadrži i vlakna carealije koja vezuju i izbacuju nagomilane štetne materije iz organizma.

Bukovača je bogata vitaminima B grupe, C, D, K, mineralima jod, selen, fosfor, gvožđe, kalijum, cink. Snižava holesterol  i jača imunitet.

Potrebno je:

  • 400 gr bukovača
  • 1 praziluk
  • 1 crveni luk
  • 1 veća paprika sveža
  • 2 čena belog luka
  • peršunov list
  • so, biber, maslinovo ulje

Pročitajte još: Napravite DOMAĆI HLEB na listu kupusa: Bez aditiva (FOTO/VIDEO)

Priprema:

Na ulju propržiti na kolutove isečen praziluk koji ne moraju da budu sitni. Kad se malo uprži dodati crni luk i njega malo upržiti, a onda na kocke papriku.

Foto: Privatna arhiva

Na kraju dodati oprane i očišćene bukovače. Dinstati na tihoj vatri da ispari tečnost.

Pročitajte još: Recept za SUNCE POGAČU koju ćete obožavati! Lagana i preukusna (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Ako pečurka nije mekana dodati malo vode, pa je dinstati da omekne i ispari tečnost.

Pročitajte još: POSNO I PIKANTNO: Čili flekice sa kiselim kupusom (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Na kraju ubaciti so, biber, seckan beli luk i peršunov list i naše pečurke su gotove. Meso im nje ravno. 
Ja sam servirala uz kuvani krompir, a vi po želji. Uživajte dragi moji u svakom zalogaju...Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU