Kurkuma i med - narodni antibiotik: Kako se koriste moćni prirodni zaštitnici organizma?
Kurkuma i med kao lek u kombinaciji predstavljaju moćan prirodan antibiotik, već toliko poznat da je dobio i svoj nadimak -”Zlatni med”. Kurkuma poseduje antiupalna, antioksidativna i imunostimulišuća svojstva. Med je vrlo poznat kao prirodni zaslađivač, ali i kao namirnica koja jača imunitet. Kurkuma i med za imunitet u kombinaciji s lekovitim biljem snažno deluju na naš organizam, leče i preveniraju od prehlade.
Kurkuma i med kao lek u kombinaciji čine prirodni antibiotik i ne oštećuju crevnu floru. Naprotiv, oni doprinose boljem radu creva, njihovom konzumacijom se povećava aktivnost korisne flore u crevima.
Pročitajte još: NAJBOLJI NARODNI LEK: Oporavlja jetru, podiže imunitet i štiti od raka
Najbolje od svega je to što su i med i kurkuma lako dostupni i njihova smesa se jednostavno priprema, a i dobrog je ukusa. Za pripremu ovog recepta potrebni su jedna kašika kurkume i 100 grama meda. Jednu kašiku kurkume u prahu umešajte u 100 g meda i smestite u teglicu. Koristite drvenu kašiku jer med loše reaguje na metalnu.
Pročitajte još: ZA SADAŠNJE I BIVŠE PUŠAČE: Ovaj sok od tri biljke će vam OČISTITI PLUĆA
Mešavinu kurkume i meda možete koristiti za prevenciju od prehlade, ali i za olakšavanje i lečenje simptoma. Isto tako, smesu možete umešati i u mleko ili čaj.
U slučaju da je prehlada već nastupila, 'zlatni med' koristite na sledeći način: prvi dan – pola kašičice svakih sat vremena; drugi dan – pola kašičice, svakih dva sata; treći dan – pola kašičice, tri do četiri puta dnevno.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU