Imamo recept za današnji ručak: Napravite GULAŠ na bakin način (FOTO/VIDEO)
14. 11. 2020. 000000 10:00
Potrebno je:
- 300 gr svinjskog mesa
- 300 gr pileče džigerice
- 300 gr luka crnog
- 2 sveže paprike
- malo ljute tucane paprike
- malo aleve paprike slatke
- 1 šargarepa veća
- 1 paradajz svež ( može pire paradajz)
- 2 čena belog luka
- 3-4 lista lovorov lista
- ulje
- od začina, so, biber, peršunov list
Priprema:
Na ulju propržiti sitno seckan crni luk, dodati seckanu šargarepu i papriku pa i to dinstati (ukupno oko 30 min.)
Foto: Privatna arhiva
Dodati najpre na kocke meso i lovorov list, doliti malo vode i krčkati oko 20 min. Ubaciti džigericu i nastaviti sa dinstanjem dok meso ne omekne.
Foto: Privatna arhiva
Dodati malo suvog začina ili samo soli 1 kašičicu slatke mlevene paprike i ljute tucane. Jendu kašičicu rastvorti u malo vode i ubaciti. Dodati biber, beli luk i još fmalo prokrčkati.
Pročitajte još: ODLIČNA NAMIRNICA: Nakon ovog teksta ješćete je svaki dan za doručak!
Na kraju seckan peršun i odmah isključiti. Kao prilog predlažem kuvane rezance. Prijatno.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU