Musaka sa tikvicama i pljeskavicama gurmanski delikates (FOTO/VIDEO)
10. 11. 2020. 000000 09:00
Potrebno je:
- 2 pljeskavice sa lukom gotove
- 100 gr kačkavalja (listovi)
- 200 gr kisele pavlake
- 200 ml mleka ili jogurta
- 2 tikvice
- 3-4 jaja
- ulje, so
- 1 veća šargarepa
- malo prezli i brašna
Priprema:
Tikvice oguliti, iseći na punije listove i posoliti. Ostaviti da stoje 20 minuta, pa ocediti tečnost. Ispohovati brašno, jaja, prezle... Pržiti.
Foto: Privatna arhiva
U jaja što su ostala dodati još jedno jaje ubaciti pavlaku, mleko ili jogurt i izmešati. Tepsiju za musaku podmazati, na dno staviti red tikvica, pa premazati malo pavlakom i jajima staviti jednu pljeskavicu, pa kačkavalj tikvice.
Foto: Privatna arhiva
Zatim pavlaka, pljeskavica i sve ostalo do utroška. Završiti tikvicama i preliti pavlakom. Peći na 200-220 stepeni oko sat vremena. Vrhunski ručak. Prijatno!