Nešto POTPUNO drugačije: SARME sa ŠNICLAMA i peršunom (FOTO)
Ne postoji koji ne voli sarme, kao što ne postoji čovek koga sarme ne asociraju na hladne dane.
Pročitajte još: TOPE se u ustima, podsećaju na BAKU, a recept je PROVEREN (FOTO)
Sastojci:
- glavica svežeg kupusa
- šnicla po osobi
- parče šunke sa slaninom
- crni luk
- struk peršuna
Pročitajte još: TRADICIJA: Zašto u nedelju uveče ne bi probali KROMPIR u ČAKŠIRAMA?
Priprema:
Kratko ispržite svinjske šnicle koje ste prethodno očistili od masnoće i isekli na veličinu do pet santimetara. Kada ispržice šniclice, odložite ih na tanjir da se malo ohlade.
Ispržite crni luk sa sitno iseckanim perunom. Šunku sa slaninom isecite na tanke listove malo manje od šnicli.
Glavicu kupusa kratko skuvajte, da omekne.
Glavicu kupusa očistite spoljnih listova, a onda isecite nožem koren i nemojte ga uklanjati, jer ćete tako lakše koristiti listove. Dublju šerpu napunite vodom i čim provri ubacite glavicu kupusa, a koren neka bude odozgo. Kratko skuvajte kupus, tek da omeknu listovi. Izvadite kupus i čim se malo ohladi spremni ste da pravite sarme.
Pročitaje još: Restovana pileća džigerica MEKANA kao duša
Sočne i neodoljive Foto: A. M.
Pripremite pleh ili pliću šerpu koja može da se stavi u rernu. Na dlan stavite list kupusa, pa prvo položite malu šniclu, pa parče šunke i onda kašikicom sipajte fil. Umotajte sarmu u paketić i stavite u pleh.
Pročitajte još: Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)
Sarme se u rerni kupaju oko 45 minuta, odnosno dok ne porumene. Pokrijte sarme aluminijumskom folijom da ne zagorele i osušile se.
Sarme su najukusnije kada se jedu sa pavlakom, a još su slađe kada se podgreju.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU