Kako da isečete i očistite BUNDEVU? Jednostavno je

Kristina LJubisavljević

03. 11. 2020. 000000 15:20

Foto: Deposit

U jesen i zimu bundeva je prisutna na stolu obliku mnogih recepata i jela. Neki od najpopularnijih su pita od bundeve, pečena bundeva, punjena bundeva, svakakvi slatkiši od bundeve i krem od bundeve, a koristi se ne samo u desertima, već se može koristiti i za pravljenje različitih čorbi.

Međutim, većina recepata počinje sa čišćenjem bundeve, donosimo vam način da najlakše očistite bundevu.

Pročitajte još: Ishrana za HLADNO VREME: Možete da se opustite

Započnite pranjem, jer često na njoj ostanu tragovi zemlje. Zatim uklonite poklopac i dno bundeve. U zavisnosti od veličine, možete bundevu iseći na manje komade da biste je lakše oljuštili.

Ako koristite bundevu za pečenje sa korom, nakon uklanjanja dva kraja, prerežite je na pola i pomoću kašike uklonite unutrašnjost zajedno sa semenkama.

Foto: Deposit

Pročitajte još: Ovaj ZAČIN daje ukus svakom jelu: Da li ga koristite?

Sada, nakon što ste je očistili, isecite je na željenu veličinu prema vašem omiljenom receptu. Ako ćete pripremati punjenu bundevu, odsecite dno samo malo, tako da ona stoji uspravno, i kašikom, pažljivo izdubite unutrašnjost.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU