Ne znate šta ćete za ručak: Napravite SARMU sa kobasicama (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- Listovi kiselog kupusa
- 2 para domaće kobasice
- 500gr mešanog mlevenog mesa
- 50 gr pirinča
- 200 gr suve slanine
- 200 gr suvih rebara
- 2 glavice crnog luka
- 3 čena belog luka
- aleva slatka i tucana papreika ljuta
- mlevenog bibera
- ulja..soli
- masti ili ulja
Priprema:
Na ulju propržiti malo sveže kobasice. Kad se proprže izvaditi pa dodati sitno seckan crni luk pa ga ispržiti dodati mleveno meso.
Foto: Privatna arhiva
Skinuti sa šporeta pa dodati sitno seckanu domaću kobasicu (može u secku) alevu slatku može i tucanu papriku, bibera, soli beli luk i opran pirinač.
Pročitajte još: TOPE se ustima, podsećaju na BAKU, a recept je PROVEREN (FOTO)
Foto: Privatna arhiva
Odvojiti listove ako je jako kiseo i slan oprati u 2 vode. Velike listove preseći na pola i skloniti zadebljali deo.
List staviti na dasku ili na dlan staviti kašiku fila pa malo istanjiti na dužinu saviti list sa strane i uviti u sarmu uzanu i duguljastu .Ređati uspravno u šerpu u staviti sdsuvu slaninu i rebra već šta imate, i odozbo malo nasečenog kupusa. Dodati još aleve paprije i tucane masti ili ulja i naliti vodom. Sarmu kuvati na tihom da krčka odko 2 sata. Uz sarmu proja.. Uživancija vrhunsko..Prijatno..
Pročitajte još: Pletena pogača izazov za iskusne domaćice: KORAK PO KORAK (FOTO/VIDEO)
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU