TRADICIJA: Zašto u nedelju uveče ne bi probali KROMPIR u ČAKŠIRAMA?

01. 11. 2020. 000000 17:20

Foto: A. M.

Ne postoji jednostavniji recept od "kompira u čakširama" i može da ga napravi svaka domaćica koja ima rernu!

Pročitajte još: Tajland na tanjiru: ANANAS punjen pirinčem i PILETINOM za 20 minuta (FOTO)

Sastojci:

Gotovi Foto: A. M.
  • dva krompira po osobi
  • buter
  • so
  • pavlaka, kukuruz, narendan kačkavalj

Priprema:

Postoje dva načina na koje mogu da se ispeku krompiri u rerni. Prvi je da se svaki krompir dobro opere, pa umota u foliju. Ovakav način pečenja je dobar ako se u rerni peče još nešto, poput komada bundeve, ali se krompir na ovaj način, praktično, skuva.

Krmpir se dobro opere, ali se ne ljušti.

Drugi je daleko praktičniji i lakši: krompir se opere, stavi u pleh i ubaci u rernu. Dužina pečenja zavisi od veličine krompira, pa je tako velikom potrebno najmanje 45 minuta, dok se manji ispeku brže.

Pročitajte još: Zdravlje na tanjiru: Paradajz punjen IZNENAĐENJEM

Kada krompir omekša iseče se na pola i stavi kockica butera koja će se brzo istopiti. Krompir se posoli, a ko voli može da ga pospe rendanim kačkavaljem i krompirom ili stavi kašikicu pavlake.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU