"Tehnika od sedam minuta"... Nekoliko saveta za savršeno hrskav krompir
Pečeni krompir, presudan je dodatak jelima, a ono što je najvažnije je kako se on priprema.
Pročitajte još: Pletena pogača izazov za iskusne domaćice: KORAK PO KORAK (FOTO/VIDEO)
Tom Vesterland, glavni kuvar otkrio je svoju tehniku pravljenja krompira poput onog u restoranu.
-Prvi i važan faktor je odabir krompira. Najbolji je prljavi krompir, jer on ima niži sadržaj šećera, tako da je idealan za hrskavost prilokom pečenja - rekao je kuvar i dodao:
- Oljuštimo i isečemo krompir, da svaki deo ime što više ivica. Trik je u maksimalnoj hrskavosti ivica. Prelijemo ga hladnom vodom i posolimo. Kada voda proključa, prokuvajte ih još sedam minuta, ocedite ih i protresete.
Pročitajte još: IDEALAN RECEPT: Slane kocke sa sirom kao TORTA (FOTO/VIDEO)
- Potom, zagrejte pleh sa goveđom masti na 200 stepeni i stavite krompir. Pecitega na jakoj vatri dok ne postane zlatan i hrskav, a potom pospite so - zaključio je kuvar.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU