Ovi kolačići sa KOKOSOM od samo TRI SASTOJKA će vas oduševiti (RECEPT)

02. 11. 2020. 000000 19:20

Foto: Depozit

Inače ovi kolačići zadovoljavaju sve popularne kriterijume ishrane: imaju malo ugljenohidrata, keto su, a i veganski ako ne upotrebljavaš med nego neki drugi zaslađivač poput agavinog sirupa.

Ovi kokosovi kolači bez pečenja mogu se pokriveni držati na sobnoj temperaturi do sedam dana. U frižideru mogu stajati mesec dana, a zamrznuti do dva meseca.

Pročitajte još: Pletena pogača izazov za iskusne domaćice: KORAK PO KORAK (FOTO/VIDEO)

Sastojci:

  • 3 šolje kokosovog brašna
  • 1 šolja kokosovog ulja
  • 1/4 šolje bilo kojeg zaslađivača po izboru

Foto: Depozit

Pročitajte još: ZA SVE SLADOKUSCE: Kremasti sočni kolač sa pudingom i voćem (FOTO/VIDEO)

Priprema:

  1. U veliku posudu za mešanje uspite nezaslađeno kokosovo brašno.
  2. Kokosovo ulje rastopi u mikrotalasnoj pećnici (potrebno je samo nekoliko sekundi) i zatim dodajte kokosu. Kokosovo ulje postoji u dve varijante: bez ukusa i mirisa na kokos ili s mirisom i aromom kokosa. Možeš koristiti bilo koje, ali, naravno, ovo s ukusom daće jaču aromu kolačićima.
  3. Dodajte zaslađivač po izboru. To može biti med, agavin sirup, javorov sirup.
  4. Mešajte dok se ne stvori homogena masa. Ako je masa previše mrvičasta, odnosno ne spaja se lepo, dodajte malo vode ili još zaslađivača, zavisno od toga koliko slatke kolače želite.
  5. Prebacite smesu u tepsiju veličine, otprilike 20dž24cm, obloženu papirom za pečenje. Navlažite ruke pa smesu lepo utisnite i poravnjajte.
  6. Stavite u frižider ili zamrzivač da očvrsne. Nakon toga narežite kolač na kocke i i uživajte.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU