Pletena pogača izazov za iskusne domaćice: KORAK PO KORAK (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

29. 10. 2020. 000000 09:20

Potrebno je:

  • 300 ml mleka
  • 500-550 gr brašna
  • malo soli
  • 1 jaje
  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 50 ml ulja

Priprema:
 
U mlako mleko potopiti kvasac i dodati šećer i dve kašike brašna. Ostaviti da naraste.

Pročitajte još: SVI JE VOLIMO, a evo kako se pravi čuvena KARAĐORĐEVA ŠNICLA (FOTO)

Foto: Privatna arhiva

Narasli kvasac sipati u vanglicu dodati jaje, ulje brašna soli i zamesiti srednje tvrdo testo. Ostaviti da odmori na sobnoj temperaturi 30 min . Istresti na sto i podeliti na 12 jednakih dela. Svaki deo razvući u valjak dužive 59 cm.

Foto: Privatna arhiva

Na sredinu stola  poređjati 6 valjka, a preko njih takođe 6 valjka .. Pletenje same pogače pogledajte na kanalu  nije teško samo treba pažljivo pratiti baku koja to polako radi da bi se shvatilo.

Pročitajte još: ZA SVE SLADOKUSCE: Kremasti sočni kolač sa pudingom i voćem (FOTO/VIDEO)

Foto: Privatna arhiva

Pogaču staviti u pleh 22cm  koju ste obložili pek papirom..

Foto: Privatna arhiva


Foto: Privatna arhiva

Pokriti folijom i krpom da odstoji i odmara oko 30 min. Naraslu pogaču po želji premazati žumancetom i posuti semenkama.


Foto: Privatna arhiva

Peći na 180-190 stepeni oko 40 min. pa pokriti krpom da omekne.

Foto: Privatna arhiva

 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU