ŽVAKA, 56 ZRNA PIRINČA i još 5 saveta kako da rešite PROBLEM sa GORUŠICOM

01. 11. 2020. 000000 15:00

Foto: Peksel

Gorušicu izazivaju masna i ljuta hrana, prejedanje, ali i stres koji povećava kiselinu u želucu.

Pročitajte još: ČIST JEZIK, ZDRAVI UNUTRAŠNJI ORGANI! Promene na jeziku koje ukazuju na stanje vašeg organizma

Jedite polako

Sedite i jedite polako, uživajući u svakom zalogaju. Ne preterujte u količini hrane. Nemojte da se ispružite odmah posle jela, nemojte jesti pre spavanja.

Ne preterujte u jelu ili gaziranom piću.

Izbegavajte masno i ljuto

Ne preterujte sa hranom  koja pojačava lučenje kiseline u želucu, a takva su jela na bazi paradajza, beli i crni luk, agrumi. Izbegavajte masnu i ljutu hranu. Umesto gaziranih pića pijte čaj od kamilice ili nane.

Izbegavajte gazirane sokove, pijte čajeve Foto: Piksabej

Žvaćite žvaku

Uvek imajte kod sebe pakovanje žvaka. Posle obroka žvaćite oko sat vremena žvaku i pojačaćete stvaranje pljuvačke.

Spavajte na visokom uzglavlju.

Visoko uzglavlje

Spavanje na visokom uzglavlju pomaže sprečavanju pojave gorušice isto kao i ležanje na levom boku.

Pročitajte još: Bez GLAVODOLJE za samo 60 sekundi (VIDEO)

Trenutna pomoć

Kada osetite simptom žarenja, pojedite nekoliko badema, sažvaćite 56 zrna nekuvanog pirinča ili 510 semenki slačice. Pomožiže i čaša vode u kojoj je razmućena soda bikarbona. Pojedite kašiku praška za pecivo ili nekoliko zalogaja prepečenog tosta.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU