ŽVAKA, 56 ZRNA PIRINČA i još 5 saveta kako da rešite PROBLEM sa GORUŠICOM
Gorušicu izazivaju masna i ljuta hrana, prejedanje, ali i stres koji povećava kiselinu u želucu.
Pročitajte još: ČIST JEZIK, ZDRAVI UNUTRAŠNJI ORGANI! Promene na jeziku koje ukazuju na stanje vašeg organizma
Jedite polako
Sedite i jedite polako, uživajući u svakom zalogaju. Ne preterujte u količini hrane. Nemojte da se ispružite odmah posle jela, nemojte jesti pre spavanja.
Ne preterujte u jelu ili gaziranom piću.
Izbegavajte masno i ljuto
Ne preterujte sa hranom koja pojačava lučenje kiseline u želucu, a takva su jela na bazi paradajza, beli i crni luk, agrumi. Izbegavajte masnu i ljutu hranu. Umesto gaziranih pića pijte čaj od kamilice ili nane.
Izbegavajte gazirane sokove, pijte čajeve Foto: Piksabej
Žvaćite žvaku
Uvek imajte kod sebe pakovanje žvaka. Posle obroka žvaćite oko sat vremena žvaku i pojačaćete stvaranje pljuvačke.
Spavajte na visokom uzglavlju.
Visoko uzglavlje
Spavanje na visokom uzglavlju pomaže sprečavanju pojave gorušice isto kao i ležanje na levom boku.
Pročitajte još: Bez GLAVODOLJE za samo 60 sekundi (VIDEO)
Trenutna pomoć
Kada osetite simptom žarenja, pojedite nekoliko badema, sažvaćite 56 zrna nekuvanog pirinča ili 510 semenki slačice. Pomožiže i čaša vode u kojoj je razmućena soda bikarbona. Pojedite kašiku praška za pecivo ili nekoliko zalogaja prepečenog tosta.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU