PEČURKE spremajte na GRILU, a postoji NEKOLIKO RAZLOGA za to
Pečurke su višestruko korisne za ljudsko zdravlje jer su bogate hranljivim sastojcima, a pritom imaju malo kalorija i holesterola. Ali koliko će biti ukusne zavisi od toga kako ih pripremamo. Zato je važno imati na umu sledeće činjenice.
Pročitajte još: Ove NAMIRNICE ne treba PODGREVATI: Mogu da izazovu ozbiljne PROBLEME
Iseckane pečurke su poput sunđera i mogu da upiju vodu ako ih operete. Zato bi bilo dobro da ih pre seckanja očistite vlažnim papirom. Takođe, bele pečurke brzo potamne tokom pripreme. Kako biste to izbegli, nakon seckanja sipajte preko njih sok od limuna.
Nemojte ih prati nego ih obrišite i spremajte ih sa obrokom koji je bogat proteinima.
Pečurke spadaju u namirnice koje prirodno sadrže visok nivo umami ukusa (peti ukus koji potiče od japanske reči koja označava prijatan slani ukus). Kada se kombinuju s obrokom koji je bogat proteinima, daju osećaj zadovoljstva.
Pročitajte još: PENU za BRIJANJE kupuju i žene, ali NIKADA nećete POGODITI ZAŠTO!
Ukoliko volite grilovane pečurke, postoji još jedan razlog zašto je dobro da ih češće tako konzumirate. Istraživanja su pokazala da pečurke pripremljene na ovaj način sadrže više antioksidanasa od kuvanih ili pečenih.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU