Ako tek sada PEČETE PAPRIKE lakše ćete ih očistiti ako uradite SLEDEĆU STVAR
Počela je sezona spremanja zimnice koja ne može da se zamisli bez paprika, naročito onih pečenih i ajvara. Ali mnogim domaćicama najveću glavobolju zadaje upravo čišćenje pečenih paprika jer zahteva mnogo vremena. Ipak, postoji način kako to možete brzo i jednostavno da uradite.
Pročitajte još: Ove NAMIRNICE ne treba PODGREVATI: Mogu da izazovu ozbiljne PROBLEME
Nakon što pečene paprike izvadite iz rerne, odmah ih pokrijte starom krpom, ubrusima ili providnom folijom i ostavite da odstoje 15 minuta (ako je reč o većoj količini onda može i do pola sata).
Paprike će se u kesi potpariti.
Ukoliko paprike pečete na roštilju ili ringli ubacite ih u kesu i ostavite da se potpare. Pokrivanjem vrućih paprika stvoriće se para i višak tečnosti, što će vam omogućiti da papriku lakše i brže oljuštite.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU