NIKADA ne solite kajganu, biće VODENA! Slavni KUVAR otkriva malu, ali VAŽNU TAJNU kako se spremaju jaja
Najjednostavnije jelo koje svi volimo, kajgana, može da bude ukusnije nego što smo do sada navikli.
Pročitajte još: NAJČEŠĆE GREŠKE U SPREMANJU KAFE: Evo gde je svako od nas bar jednom pogrešio u pripremanju omiljenog napitka
Da bi bila savršena, pratite savet Kendži Lopez Alt, autora knjige o kuvanju koji je otkrio svoju tajnu.
Posolite je pre ubacivanja u tiganj.
- Kada spremate kajganu, posolite je 15 minuta pre nego što jaja stavite u tiganj, kako bi ostala sočna. Ako ih posolite kada su već gotova, postaće vodena i ne baš čvrsta, što će se odraziti na ukus - kaže Kendži.
Pomešajte deterdžent za pranje sa sodom bikarbonom Foto: Depozit
Još jedna korist od sode bikarbone
Soda bikarbona i belo sirće imaju široku primenu u domaćinstvu, a mogu da posluže i kao veoma efikasno sredstvo za pranje posteljine. Sve što treba da uradite je da pomešate deterdžent za pranje rublja s pola šoljice sode bikarbone, zatim umesto omekšivača stavite pola šoljice belog sirćeta i uključite mašinu za veš.
Pročitajte još: 10 LEGALNIH namirnica koje mogu izazvati HALUCINACIJE
Soda bikarbona daje svež miris posteljini, dok će je sirće omekšati.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU