Tajland na tanjiru: ANANAS punjen pirinčem i PILETINOM za 20 minuta (FOTO)
Tajlandska kuhinja je prilično ljuta, ali ovaj recept za ananas sa pirinčem i belim mesom je prilagođen našem ukusu. Sastojci se mogu promeniti, pa ko ne voli grašak može da ga zameni kukuruzom.
Pročitajte još: Zdravlje na tanjiru: Paradajz punjen IZNENAĐENJEM
Sastojci:
- 1 ananas
- mali crni luk
- pola belog mesa
- šoljica pirinča
- kašika suvog grožđa
- šoljica graška
- šaka indijskog oraha (ili kikirikija)
Priprema:
Jedan ananas je dovoljan za dve osobe. Ananas se preseče na pola i izdubi. Srednji deo se baci, jer je drvenast, a ostalo "meso" ananasa se iseče na kockice. Suvo grožđe se polije sa malo vode (ili ruma) da omekša. Pirinač se skuva i za to vreme se pripremi ostatak nadeva.
Ako nemate indijske orahe uzmite kikiriki!
Belo meso se iseče na kockice i proprži dok ne porumeni, pa izvadi iz tiganja. Najbolje je pržiti u voku ili dubljem tiganju. Ubaci se sitno iseckan crni luk sa graškom i indijski orah. Doda se iseckan ananas i proprži, a čim dobije boju - gotov je. Umeša se i suvo grožđe, pa ispržena piletina. Sve se dobro posoli i pobiberi prema ukusu.
Kora ananasa je poput tanjira i izgleda veoma zanimljivo Foto: A: M.
Pročitajte još: Doručkujte kao na bečkom dvoru: CARSKE mrvice su KRALJEVSKO uživanje! (FOTO)
Kada se pirinač skuva i ocedi ubaci se u tiganj i dobro pomeša sa nadevom. Ananas se, zatim, napuni kašikom i ručak je gotov!
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU