DOMAĆA PITA sa sirom i pavlakom: Ne morate do pekare uz ovaj recept (FOTO/VIDEO)

Kristina LJubisavljević

15. 10. 2020. 000000 09:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 400 gr tanjih kora
  • 300 gr sira
  • 100 gr kisele pavlake
  • 100 - 200  ml vode
  • vrlo malo praška za pecivo
  • so ako sir nije slan
  • ulje
  • tepsija okrugla 22 cm u prečniku

Priprema:
 
Sir frubo izdrobiti i dodati pavlaku i blago izmešati da se sir ne izdrobi. Tepsiju obilno premazati uljem, U vodu dodati prašak za pecivo i izmešati da se istopi. Na dno tepsije staviti prvu koru pa je premazati malo uljem i poprskati vodom i praškom za pecivo.


Foto: Privatna arhiva

Dodati drugu koru  i staviti preko nje poprskati  i pouljit.  Oba lista vise stranice preko tepsije.Ubaciti treću koru malo zgužvanu u sredinu  zajedno sa krajevima pa pouljiti i poprskati i ubaciti deo sira obično je to trećina. ponoviti isti postupak stim što sad ide sve zgužvana kora.

Pročitajte još: NAJČEŠĆE GREŠKE U SPREMANJU KAFE: Evo gde je svako od nas bar jednom pogrešio u pripremanju omiljenog napitka


Foto: Privatna arhiva

Kad se utroši sav sir prebace se ivice kora koje vise i polopi se sa još dve kore koje se poulje i poprskaju vodom i ušuskaju sa strane tepsije.


Foto: Privatna arhiva

 Peći na 200-210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. Istresti vruć na dasku i seći kad se malo prohladi. Ja sam ga odmah sekla.

Pročitajte još: Biće čest obrok na vašoj trpezi: Najbolji recept za tikvice sa piletinom (FOTO/VIDEO)


Foto: Privatna arhiva

Kao iz pekare. Uživajte!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU