Sigurno ste ih se UŽELELI: Najlakši i najjednostavniji RECEPT za PUNJENE PAPRIKE (FOTO)
Punjene paprike se obično prave od babura, ali trenutno se na pijaci mogu kupiti slatke crvene šilje i kurtovke. Probajte ovaj recept sa ovim paprikama, jer nas babure čekaju čitave zime.
Pročitajte još: Čuli ste za SOS od VIŠANJA, a sada možete i da ga NAPRAVITE (FOTO)
Sastojci:
- 1 crni luk
- 6 paprika (4 babure)
- 4 veća paradajza
- 300 grama mlevenog mesa
- šoljica piniča
- kašika crvene paprike
- biber, so
Priprema:
Najukusnije su paprike kada je mleveno meso mešano - svinjsko i juneće. Crni luk se očisti, iseče i izdinsta. Meso se doda i isprži sa začinima. Kada promeni boju dodaju se pirinač i crvena paprika.
Pročitajte još: TIKVICE na dva načina: POHOVANE i rolovane
Dok se meso dinsta očiste se paprike. U istoj šerpi mogu da se kuvaju i punjene tikvice, jer je tako jelo ukusnije.
Sa paprikama mogu da se kuvaju i punjene tikvice, a tako je jelo ukusnije.
Izdinstanim mesom i pirinčem se napune paprike i svaka se zatvori parčetom paradajza, poput kapice. Paprike se ređaju u šerpi i preostali paradajz se "ugura" između paprika i tikvica. Izmešu paprika se sipa kašičica suvog začina, a neke domaćice dodaju i kašičicu šećera, jer je paradajz kiseo.
Paprike se zaliju šoljom vode i sačeka se da provriju i otpuste svoju tečnost, pa se tek onda, ukoliko je potrebno doda voda. Uvek se dodaje topla voda.
Pročitajte još: SPANAĆ prema receptu Mornara POPAJA: Deca će tražiti još! (FOTO)
Paprike se kuvaju dok ne omeknu, oko 45 minuta. Čim jelo provri smanji se vatra na pola. Ovaj isti recept važi i za babure.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU