Tri godine od smrti Done Ares

02. 10. 2020. 000000 09:21

Foto: YouTube printscreen / Sanela Prašović Gadžo

Danas se navršava tačno tri igodine od smrti Azre Kolaković, poznatija kao Donna Ares, pevačice koja je svojim hitovima osvojila srca publika.

Pročitajte još: Jednoga dana je bio ekstremno bogat, a već sledećeg nije imao ni za hleb: 29 godina od smrti Tome Zdravkovića (FOTO/VIDEO)

Rođena je 1. januara 1977. godine u Bihaću, a muzikom je počela da se bavi još kao dete. Potiče iz muzičke porodice, njena majka svirala je klavir, a otac je bio gitarista. Još kao mala nastupala je na dečijim festivalima muzike, a sa 14 godina sa rok bednom Camino Verde u lokalnim diskotekama, kao pevačica. Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila svoju prvu pesmu. Završila je muzičku školu, a studirala engleski jezik i književnost.

Godine 1997. prvi put je nastupala pod imenom Dona Ares na hrvatskom izboru za pesmu Evrovizije, a iste godine ostvaruje veliki uspeh sa pesmom Kazna na festivalu Bihać '97, nakon kojeg su njeni hitovi bili visoko rangirani na svim muzičkim listama u Bosni i Hercegovini.

Godine 1998. snima svoj prvi studijski album *Ti me više ne voliš u Duizburgu, a 2000. godine duet sa pevačem Halidom Bešlićem, pod nazivom Sviraj nešto narodno.

Godine 2005. doživljava veliki uspeh u Srbiji, sa pesmom To mi nije trebalo, a nakon Srbije, u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori postiže veliki uspeh i održava veliki broj koncerata. Godine 2015. izdala je knjigu Soba za nikoga. Preminula je u 40. godini života nakon trogodišnje i teške borbe sa karcinomom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU