Idealan obrok za POSNE DANE: Vrhunski krompir sa tikvicama (FOTO/VIDEO)

02. 10. 2020. 000000 09:20

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 500-600 gr krompira
  • 1 manja tikvica
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 manji paradajz
  • 1 crvena paprika
  • beli luk granule
  • so, bibez suvi začin
  • ulje

Foto: Privatna arhiva

Priprema:

Očistiti krompir i tikvice i iseći na krugove. Dodati suvog zacina i soli, bibera, belog luka, i ulja i sve dobro izjednaliti. Papriku iseći na krupnije kao i luk pa posoliti.

Foto: Privatna arhiva

Ređati u pleh koji ste premazali uljem, Izmešati sve i naizmenično ređati. Ubaciti i sečen paradajz. 

Pouljiti i peći na 220 stepeni C oko sat vremena. Pokriti folijom prvih 15-20 min, pa otkriti da se lepo ispeče i zarumeni u sopstvenom soku. Fantastičan je. 

Foto: Privatna arhiva

Uz krompir predlažemo posnu čorbicu i neku ribu. Prijatno!

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU