Nikad ne radite ovo: Evo kakvu GREŠKU pravimo prilikom kuvanja čaja
Poznati i profesionalni kušač hrane, Martin Isark, otkrio je kakve sve greške ljudi prave prilikom kuvanja.
Pročitajte još: Kako izgleda kada se IZLIJE 50000 LITRA VINA: Snimak iz ŠPANIJE obilazi društvene mreže (VIDEO)
Poznato je da su Britanci, glavni konzumatori čaja. Ikao se količina mleka i šećera razlikuje od osobe do osobe, svi imamo istu metodu prilikom pripremanja omiljenog napitka. Sačekao da proključa vodu, a zatim u šolju stavimo kesicu sa čajem. Prema ovom konzumentu hrane, svi radimo pogrešno istu stvar, pa čak i vrsni poznavaoci čaja.
Foto: Despositos
On smatra da nikako ne biste trebali da koristite, ključalu vodu za pravljenje tradicionalnog čaka jer će se tako izgubiti njegov ukus, prema njegovim rečima "ništa neće biti bolji od vode iz kupusa". Navodi da je potrebno da se voda ohladi na 80 stepeni. On je objasnio da je ključala voda samo mit o pravljenju čaja.
Pročitajte još: Ovaj šef je dao NEPUŠAČIMA PET DANA više ODMORA, a postoji MATEMATIČKO objašnjenje
- Previše vruća voda ubiće poželjne ukuse i nijanse čaja- zaključio je Martin, koji smatra da njegov postupak treba da isprobate.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU