SPANAĆ prema receptu Mornara POPAJA: Deca će tražiti još! (FOTO)
Veoma je važno da spanać bude mlad, a lako se prepoznaje po lepoj zelenoj boji.
Sastojci:
- 500 grama očišćenog spanaća
- 2 čena belog luka
- kapika brašna
- malo mleka
- so, biber
- pavlaka
Priprema:
Spanać se očisti od peteljki i dobro opere. U šerpu se sipa voda, stavi na ringlu i kada provri ubaci se spanać. Brzo će splasnuti i varjačom se okrene, blago promeša da se brže skuva sa svih strana. Čim ovene spanać se cediljkom izvadi iz šerpe. Ocedi se i stavi na tanjir. Nožem se iseče poprečno, kako bi bio u manjim komadima.
Ne mora beli luk, ali je ukusnije.
U šerpu se sipa malo ulja, kašika brašna i sitno iseckan beli luk. Bešamel sos može da se napravi i bez belog luka, ali je neuporedivo ukusniji sa njim. Čim brašno promeni boju doda se malo mleka i uz neprestano mešanje napravi gust beli sos. POsoli se i pobiberi, a neke domaćice dodaju kašikicu šećera.
Pročitajte još: Čuli ste za SOS od VIŠANJA, a sada možete i da ga NAPRAVITE (FOTO)
U sos se sipa iseckan kuvani spanać i uz povremeno mešanje kuva desetak minuta. Spanać je ukusniji ako se doda i pavlaka i dobro promeša.
PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU