Pileći paprikaš sa knedlama - zdrav obrok "na kašiku" (FOTO/VIDEO)

22. 09. 2020. 000000 09:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 500 gr pilećeg mesa
  • 500 gr krompira
  • 1 jaje
  • lovorov list
  • 2 šargarepe
  • 1 glavica luka
  • 1 zelena paprika
  • 1 šolja paradajza kuvanog ili mlevenog
  • 1 kašičica aleve paprike
  • 1 kašika brašna
  • 1/2 kašike griza
  • 1 kašika  suvog začina
  • 50 ml. ulja
  • peršunov list
  • so
  • biber

Priprema:

Na ulju izdinstati seckan luk, dodati seckanu šargarepu, kao i seckanu zelenu papriku. Kad se izdinsta dodati piletinu, pa još dinstati. 

Foto: Privatna arhiva

Dodati alevu papriku, začin suvi i so, lovorov list i kuvan paradajz, pa naliti vodom. Kad se već meso skuvalo umutiti jaje u manju činiju sa kašikom brašna i malo griza, dodati vrlo malo vode i 1 kašičicu ulja pa izjednačiti.

Kašičicom vaditi knedlice i ubaciti u paprikaš. Ostaviti da se još kuva 10 minuta dok knedle ne omeknu. 

Foto: Privatna arhiva

Dodati malo bibera i peršunovog lista. Paprikaš je gotov. Prijatno. Uz paprikaš idealno ide i mekana proja.
 
Evo sastava za proju: 

  • 130 gr kukuruznog brašna
  • 50 ml ulja
  • 200 ml jogurta
  • soli
  • 1/2 praška za pecivo

Foto: Privatna arhiva

Sve izjednačiti i peći na 200 stepeni oko 35 minuta da porumeni. Torta joj nije ravna.
 Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU