Čim se pojave MEHURIĆI gotovo je: JABUKOVO sirće iz vaše kuhinje
Lekari nam često savetuju da za salatu koristimo jabukovo sirće jer je zdravije.
Ali ne morate uvek da ga kupite, već možete i sami da ga napravite.
Pročitajte još: Kada je najbolje POSOLITI HRANU: Pre ili posle kuvanja?
Jabuke (količina po izboru) dobro operite pre nego što ih oljuštite, a zatim ih naseckajte. Stavite u staklenu posudu i prelijte vodom u koju ste dodali šećer (na litar vode ide otprilike trećina šoljice šećera).
Posudu prekrijte providnom tkaninom, stavite okolo gumicu i ostavite da odstoji.
Posle nedelju dana tečnost će postati tamnija - procedite je.
Posle, otprilike, nedelju dana tečnost će postati tamnija. Procedite je i vratite u staklenu posudu i ponovo prekrijte providnom krpom. Ostavite da odstoji još tri-četiri nedelje.
Pročitajte još: Da li je ZDRAVO piti KAFU koja je stara NEKOLIKO SATI
Kada se u tečnosti pojave mehurići, to je znak da je jabukovo sirće gotovo i čuvajte ga na hladnom mestu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU