Mlečna pogača, penasta, fantastičnog ukusa (FOTO/VIDEO)

21. 09. 2020. 000000 09:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 20 gr kvasca
  • 1 kašičica šećera ..malo soli
  • 400 ml mleka
  • 2 jaja
  • 50 gr rastopljeno maslaca
  • još malo maslaca za premazivanje
  • 700 gr brašna
  • susam žumance

Priprema:

Rastopiti kvasac sa šećerom pa sipati u vanglicu. Dodati  jaja, rastopljen maslac mleko, brašno i so i zamesiti glatko testo koje odmara 30 min na sobnoj temperaturi.

Foto: Privatna arhiva

Testo razvući na sto podeliti na dva, tri dela, ja sam više jer mi je mali sto. 


Foto: Privatna arhiva

Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacom i uviti u rolat i seći male rolate. Tepsiju  24 cm premazati uljem i ređati rolatiće u krug i sredinu. 

Foto: Privatna arhiva

Pokriti da nadođe oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti semenkama.  Peći na 180 stepeni C oko 45 min. Pokriti krpom  i ostaviti 15 min. pa izvaditi iz pleha. Uživajte...

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU