Mlečna pogača, penasta, fantastičnog ukusa (FOTO/VIDEO)
21. 09. 2020. 000000 09:40
Potrebno je:
- 20 gr kvasca
- 1 kašičica šećera ..malo soli
- 400 ml mleka
- 2 jaja
- 50 gr rastopljeno maslaca
- još malo maslaca za premazivanje
- 700 gr brašna
- susam žumance
Priprema:
Rastopiti kvasac sa šećerom pa sipati u vanglicu. Dodati jaja, rastopljen maslac mleko, brašno i so i zamesiti glatko testo koje odmara 30 min na sobnoj temperaturi.
Foto: Privatna arhiva
Testo razvući na sto podeliti na dva, tri dela, ja sam više jer mi je mali sto.
Foto: Privatna arhiva
Oklagijom razvući u pravougaonik, malo premazati maslacom i uviti u rolat i seći male rolate. Tepsiju 24 cm premazati uljem i ređati rolatiće u krug i sredinu.
Foto: Privatna arhiva
Pokriti da nadođe oko 20 min. Premazati žumancetom i posuti semenkama. Peći na 180 stepeni C oko 45 min. Pokriti krpom i ostaviti 15 min. pa izvaditi iz pleha. Uživajte...