PROVEREN recept za kisele krastavce: PET puta JEFTINIJE nego u radnji!

20. 09. 2020. 000000 13:30

Foto: A. M.

Prilikom stavljanja turšije najvažnije je voditi računa o higijeni, pa tako tegle moraju da budu besprekorno čiste i krastavci dobro oprani.

Pročitajte još: ZAVRNITE RUKAVE: Vreme je za prvi AJVAR prema ORIGINALNOM receptu (FOTO)

Gusto ih naređajte Foto:AM

Preliv za 5 kilograma kornišona:

  • 3 litre vode
  • 1 litar sirćeta
  • 4 kašike kašike soli
  • 5 kašika šećera
  • 1 konzervans
  • gorčica
  • mirođija
  • mala glavica crnog luka
  • biber u zrnu

Priprema:

Krastavci se dobro operu pod mlazom vode. Poređaju se u tegle i dva puta preliju proključalom vodom. Tek kada se to završi napravi se preliv.

U teglu možete dodati i parče lovorov lista

Preliv od vode, sirćeta, soli, šećera i konzervansa se prokuva i čim provri napune tegle. U svaku teglu se sipa prvo po jedna kutlača vrelog preliva da bi se ugrejale, jer mogu da puknu.

Pročitajte još: Čuli ste za SOS od VIŠANJA, a sada možete i da ga NAPRAVITE (FOTO)

Dobro ih utoplite na 24 časa Foto: A. M.

Ko želi može da stavi u svaku teglu po neko zrno bibera, kolutić crnog luka, grančicu mirođije i nekoliko zrna gorčice, ali ovi sastojci nisu obavezni. Tegle se dobro zatvore i utople. Tegle moraju da stoje utopljene u peškir ili ćebe 24 časa i tek onda se odlože u špaiz.

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU