Probajte KREMBL: Super-brzi kolač sa ŠLJIVAMA (FOTO)

18. 10. 2020. 000000 12:00

Foto: A. M.

Mrvičasti kolač se sprema kada nemate vremena, a jede vam se nešto slatko. Ovaj kolač može da se sprema i sa jabukama, višnjama ili nekim drugim voćem.

Pročitajte još: ŠOK na tanjiru: CRNA PAPRIKA punjena IZNENAĐENJEM (FOTO)

Pomešajte šljive, šećer i cimet Foto: A. M.

Sastojci:

  • 300 grama šljiva
  • kašika žutog šećera
  • kašikica cimeta
  • 100 grama butera
  • 100 grama žutog šećera
  • 100 grama integralnog brašna
  • 40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica

Priprema:

Prvo operite šljive, isecite ih na pola, izbacite koštice, a onda ih sa kožicom iseckajte na komadiće. Pospite šljive kašikom žutog šećera i kašikicom cimeta, pa lepo pomešajte. Šljive sipajte u manji pleh i lepo rasporedite. Uključite rernu na 180 stepeni.

U originalnom receptu se koriste ovsene pahuljice, ali mnogi ga zamene belim brašnom.

Pošto ste završili fil u dublju posudu pomešajte 100 grama butera, 100 grama integralnog brašna i 40 grama belog brašna ili ovsenih pahuljica. Pomešajte rukom i ne brinite što je testo poput gromuljica, jer takvo treba i da bude!

Pročitajte još: Pripremite NAJZDRAVIJE povrće za ručak: BOMBA koja NE GOJI i štiti od RAKA (FOTO)

Preko šljiva pospite testo i ubacite pleh u zahrejanu rernu. Kolač se peče oko pola sata. Odnosno, čim promeni boju - gotov je.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU