Mekani kremasti mirisni karpati na drugi način (FOTO/VIDEO)

16. 09. 2020. 000000 09:40

Foto: Privatna arhiva

Potrebno je:

  • 4 -5 jaja
  • 200 ml mleka
  • 150 gr brašna
  • 50 gr maslaca
  • korica limuna
  • 1 prašak za pecivo

Za nadev:

  • 2 pudinga (slatka pavlaka)
  • 500 gr mleka
  • 1 kašika šećera
  • 100 gr putera
  • 100 gr suvog grožđa
  • 1 vanilin šećer

Priprema:

U šerpu sipamo 200 ml mleka dodamo kocku maslaca ili margarina i pustimo da provri. U provrelo mleko dodamo brašno sa praškom za pecivo i koricom limuna i dobro promešamo masa bude baš gusta..prohladimo. 

Foto: Privatna arhiva

Dodajemo 1 po jedno jaje i mešamo varjačom ili mikserom da se izjednači i masa bude lepo glatka. Pleh 30x20 obložimo pek papirom i sipamo pola mase i raspodelimo po dnu pleha.

Foto: Privatna arhiva

Pečemo 25 min na 200 stepeni. Ispeći 2 kore. Skuvati puding sa malo šećera ja sam 1 kašikom i jednom vanilin šećero. U vreo piding dodati 100 gr suvog grožđa. 

Foto: Privatna arhiva

Ostaviti da se prohladi. Maslac 100 gr omekšati i umutiti i izmešati sa pudingom kao u Videu. Šlag umutiti po upustvu iz kesice. 

Foto: Privatna arhiva

Na prvu koru staviti celu kremu pudinga i lepo razvući odozgo šlag i poklopiti drugom koro. Pritisnuti i staviti u jednu kesu i držati u frižideru ako je moguće celu noć da lepo upije. Prelep kremast  savršenstvo ukusa...Uživajte..

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU