Mekani kremasti mirisni karpati na drugi način (FOTO/VIDEO)
Potrebno je:
- 4 -5 jaja
- 200 ml mleka
- 150 gr brašna
- 50 gr maslaca
- korica limuna
- 1 prašak za pecivo
Za nadev:
- 2 pudinga (slatka pavlaka)
- 500 gr mleka
- 1 kašika šećera
- 100 gr putera
- 100 gr suvog grožđa
- 1 vanilin šećer
Priprema:
U šerpu sipamo 200 ml mleka dodamo kocku maslaca ili margarina i pustimo da provri. U provrelo mleko dodamo brašno sa praškom za pecivo i koricom limuna i dobro promešamo masa bude baš gusta..prohladimo.
Foto: Privatna arhiva
Dodajemo 1 po jedno jaje i mešamo varjačom ili mikserom da se izjednači i masa bude lepo glatka. Pleh 30x20 obložimo pek papirom i sipamo pola mase i raspodelimo po dnu pleha.
Foto: Privatna arhiva
Pečemo 25 min na 200 stepeni. Ispeći 2 kore. Skuvati puding sa malo šećera ja sam 1 kašikom i jednom vanilin šećero. U vreo piding dodati 100 gr suvog grožđa.
Foto: Privatna arhiva
Ostaviti da se prohladi. Maslac 100 gr omekšati i umutiti i izmešati sa pudingom kao u Videu. Šlag umutiti po upustvu iz kesice.
Foto: Privatna arhiva
Na prvu koru staviti celu kremu pudinga i lepo razvući odozgo šlag i poklopiti drugom koro. Pritisnuti i staviti u jednu kesu i držati u frižideru ako je moguće celu noć da lepo upije. Prelep kremast savršenstvo ukusa...Uživajte..
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU