Ako NE spremate RIBU jer prska dok se peče i umiriše kuću pogledajte 5 TRIKOVA iskusnih kuvara

19. 09. 2020. 000000 09:00

Foto: Depozitfoto

Ako ste ribu izvadili iz zamrzivača, najbolje je da je ne ostavite da stoji na vazduhu i čekate da se skroz odmrzne, jer će tako izgubiti od ukusa i kvaliteta. O načinima kako odrmrznuti ostale namirnice pročitajte OVDE.

Pročitajte još: Zašto se kaže da REN vredi KAO ZLATO? U Rusiji je NEZAMENLJIV, a evo i zbog čega

Odmrznite je tek toliko da, ako ima više komada, mogu da se odvoje jedan od drugog i to je dovoljno.

  • Pre nego što počnete da čistite ribu od krljušti, najpre je istrljajte vinskim sirćetom.
  • Ako je pripremate na roštilju, a želite da bude što ukusnija i da ima finu rumenkastu koricu, savet je da je pre pečenja uvaljate u brašno, ali ovlaš.
  • Kako biste izbegli da ulje prska na sve strane tokom pečenja, obavezno u zagrejano ulje stavite pomalo soli i brašna.

Pročitajte još: Poznati kuvar otkrio TAJNU kuvanja savršene testenine, Italijani BESNI: OVO JE UVREDA (VIDEO)

Neprijatan miris u kuhinji posle prženja oteraćete ako tiganj obrišete novinama i zatim ga operete sirćetom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU