Postoji NAUČNO OBJAŠNJENJE zbog čega više volimo CRVENU od ZELENE hrane

Kristina LJubisavljević

07. 09. 2020. 000000 11:40

Foto: Pixabay

Bitka oko povrća vodi se u gotovo svakoj kući. Brokoli deci jednostavno ne izgleda i ne miriše privlačno kao malina. Pogotovo ako je malina gumena i šećerna. Ali nisu deca u potpunosti kriva za svoju izbirljivost.

LJudima je u genetskom kodu zapisano da biraju crvenu pre zelene hrane (meso pre graška). Nova Italijanska naučlna  studija kaže da se pri izboru hrane vodimo njenim izgledom.

- Prema nekim teorijama, naše se čulo vida razvijao tako da s lakoćom prepozna najhranljivije bobice, voće i povrće iz džungle zelenila koje ga je okruživalo - pojasnila je Raffaella Rumiati, koordinatorka ove studije.

Pročitajte još: LJudima koji jedu SLATKO nedostaje ljubav, a oni koji DOSOLJAVAJU svaku jelo imaju imaju lošu OSOBINU

 Autor studije, dr Francesco Foroni, objasnio je kako nam boja govori puno o namirnicama.

- Što je sirova hrana crvenija, to je verovatnije da je hranjiva, dok zelena boja upućuje na to da ima malo kalorija - pojašnjava dr Francesco Foroni.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU