Ako roštiljate NE PROPUSTITE da napravite poslasticu: BATAT sa ruzmarinom (FOTO)
Čuli ste za batat - slatki krompir slasnog ukusa koji, kada jednom probate, nikada se ne zaboravlja.
Batat može biti ljubičast i narandžast, a ovaj drugi je slađi. Oba su ukusna i spremaju se na isti način. Umeso da ga ispržite ili napravite pire pripremite ga na potpuno drugačiji način.
Isecite ga po dužini i namažite uljem.
Batat se oljušti i iseče po dužini, što tanje. Batat će se na taj način lakše peći na roštilju koji ima rešetke. Premažite ga malo uljem da bi bio sočniji i dobio lepšu koricu. Kada dobije koricu sa jedne - okrene se na drugu stranu. posolite ga i gotov je.
Pročitajte još: ZAVRNITE RUKAVE: Vreme je za prvi AJVAR prema ORIGINALNOM receptu (FOTO)
Batat se veoma brzo sprema, a dok se peče možete da ga pokrijete začinskim biljkama poput ruzmarina koji se odlično slaže uz meso na roštilju. Na ovaj način batat može da se pripremi i u tiganju.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU