DIJETA protiv AKNI: Evo šta ne treba da JEDETE
Šta treba jesti da biste izbegli upalu i učinili kožu glatkom i lepom.
Pročitajte još: Sunce PRŽI NAŠE LICE čak i kada nismo "izgoreli"! OPORAVITE ga u jednom tretmanu
BEZ MLEČNIH PROIZVODA
Možda imate potpuno normalnu reakciju na mleko, ali testovi često otkrivaju da su mnogi ljudi osetljivi na ovu grupu hrane. U većini slučajeva akne izaziva mleko. Zamenite kravlje mlečne proizvode onima koje telo bolje apsorbuje - ovčjim ili kozjim mlekom.
Molekuli proteina u kozjem i ovčjem mleku apsorbuju se mnogo lakše nego oni u kravljem mleku. Uz to, često konzumiranje proizvoda od kravljeg mleka (naročito pasterizovanih) inhibira apsorpciju gvožđa i podstiče stvaranje sluzi u telu, što dovodi do razvoja bakterija. Pored kozjeg i ovčjeg mleka postoje i biljne opcije poput badema, ovsa, soje i kokosa.
Pročitajte još: Kako da nanesete SENKU ZA OČI, a da ostane ceo dan? Ovo su trikovi
ALKALINA HRANA
Da biste malo "ispostili" kožu, bolje je da vratite acidobazni balans i dodate alkalnu hranu u jelovnik. Povrće supe, salate i mešavine povrća odlična su opcija za ručak i večeru. Povrće čini osnovu ishrane, ali raznovrsnost jela čini ovu dijetu manje dosadnom i monotonom. Ista opcija dostupna je i prilikom naručivanja detoks menija kod kuće, nutricionista ga razvija na osnovu vaših preferencija i rezultata pregleda, birajući prava i ukusna jela.
Sirovo povrće najkasnije do 15-16 časova.
Doktori preporučuju da treba jesti sirovo povrće i voće najkasnije do 3-4 sata, jer se u kasnijem vremenu smanjuje enzimska aktivnost probavnog sistema i apsorpcija hrane.
Pročitajte još: BIKINI je prošlost, živeo DUBIKINI je prošlost, živeo DUBOKI kupaći kostim!
BEZ GLUTENA
U kozmetologiji postoji izraz "gluten lice": veruje se da su "simptomi" ove vrste akne na bradi, osip na čelu i obrazima. Protein sadržan u žitaricama (raži, pšenici itd.) može izazvati upalne procese na koži, rozaceju, dovesti do edema i direktno uticati na pigmentaciju. Da biste ispravili ove nedostatke, iz ishrane treba da uklonite hranu koja sadrži gluten: hleb, testenine, peciva. Hleb od heljde, kukuruza ili lanenog semena je dobra alternativa za doručak.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU