Imamo ih SVI i BACAMO IH, a one oštre NOŽEVE i čiste zagorele ŠERPE
LJuske od jaja su mala riznica zdravlja, ali i saveznici u domaćinstvu, ako znamo pravilno da ih koristimo.
Pročitajte još: Pogrešno ČUVAMO BRAŠNO: Koliko god da vam je kuhinja čista ukoliko se ne prate OVI SAVETI, POKVARIĆE SE
Samo pola kašičice mlevenih ljuskica zadovoljava 90 odsto ljudskih potreba za kalcijumom, ali one lako rešavaju problem čišćenja posuđa u kom je zagorelo jelo, kao i tupih oštrica nožića u multipraktiku, blenderu, secku...
LJuske operite i skuvajte, osušite i ispecite
Posle upotrebe jajeta, ljuske dobro operite, stavite ih u ključalu vodu na 10 minuta. Procedite, prokuvane ljuske malo prosušite na vazduhu, pa ubacite u rernu zagrejanu na 150 stepeni, na desetak minuta. Izblendirajte ih i dobijen prah čuvajte u frižideru, u posudi za vakumiranje.
Čim jelo zagori iskoristite ljuske!
Kada vam jelo zagori, čim ga izvadite iz posude u nju izmrvite nekoliko ljuski jajeta, dodajte malo soli i vrele vode, ostavite minut da deluje, pa izribajte sunđerom. Bićete iznenađeni brzinom kojom će vaš omiljeni tiganj ponovo zasijati.
Pročitajte još: DžEJMI OLIVER otkrio je TRIK SA LUKOM koji će hrani dati BOLJI UKUS: Jednostavno je i možete probati već danas
Da biste naoštrili nožiće na malom kućnom aparatu, stavite u njega prethodno, na pola sata zamrznute, ljuske jajeta, dodajte malo vode, pa ga uključite. Za nepun minut dobićete potpuno oštre nožiće.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU