ROLOVANA piletina na kojoj bi vam POZAVIDELI i FRANCUSKI kuvari (FOTO)
Neki vole da prave rolovanu piletinu sa odkoštenim mesom bataka, ali neuporedivo je jednostavnije to uraditi sa belim mesom.
Pročitajte još: ŠOK na tanjiru: CRNA PAPRIKA punjena IZNENAĐENJEM (FOTO)
Sastojci:
- pileće belo meso
- kačkavalj na listiće
- tanko isečena šunka
- jaje
- brašno
- prezle
- čačkalice
- pavlaka
- majonez
- kiseli krastavčić
- vlašac
Priprema:
Filete belog mesa morate da nežno izlupate, a to je najbolje uraditi tako što se belo meso tanko iseče i prekrije najlonom pa nežno izlupa kako bi se istanjili i lakše rolovali.
Rolovano meso "drži" čačkalica.
Pročitajte još: Obrok od 75 KALORIJA: Salata od KUPINA, kozjeg sira i rukole (FOTO)
Meso se raširi, pa se prvo stavi list šunke i odozgo kačkavalja. Preko kačkavalja može da se stavi vlašac. Meso se urola tako što se prvo saviju krajevi, pa sredina i pričvrsti se čačkalicom. Čačkalica se vadi tek na kraju, pre nego što se posluži.
Ringla se ugreje na najjače pa smanji čim se ubaci meso u tiganj.
Rolovano meso se prvo uvalja u brašno, jaja i prezle. Ringla se ugreje na najjače, pa se smanji čim se stavi meso u tiganj sa uljem. Kada korica dobije zlatnu boju meso se okrene na drugu stranu. Kada je gotovo stavi se na tanjir sa salvetom da upije ulje.
Pročitajte još: SLATKI zalogaj koji popravlja RASPOLOŽENJE: Salata od MATOVILCA i NARANDžASTOG paradajza (FOTO)
Pohovano meso je najukusnije kada se jede sa tatar sosom koji se pravi tako što se pomeša ista količina majoneza i pavlake, doda sitno iseckan krastavčić, so, biber i vlašac.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU