Zdravlje na usta ulazi! Tri ZAČINSKE BILJKE koje morate JESTI SVAKOG DANA
Začinsko bilje doprineće neverovatno dobrom ukusu hrane koju pripremamo, ali jednako tako svojim sastojcima će imati i neverovatan učinak na zdravlje. Donosimo vam tri začinske biljke koje moramo konzumirati svakog dana, ali i zdravstvene koristi koje će nam doneti svaka od njih pojedinačno.
Pročitajte još: GRICKANJE NOKTIJU nije ZDRAVO: Ovi saveti će vam pomoći da ZABORAVITE NA OVU NAVIKU
Bosiljak
Ova začinska biljka je puna vitamina A i gvožđa, esencijalnih ulja snažnih antibakterijskih i antioksidativnih dejstava. Preporučuje se da ga koristite sveže naseckanog kao dodatak salatama i testenini.
Peršun
Pročitajte još: NEVEROVATNO: Da li su ovo iste osobe? Ovako mlade izgledaju PRE I POSLE šminkanja (FOTO)
Peršun sjajno jača imunitet, izbacuje višak nakupljene tečnosti iz tela i jača kosti. Ova biljka je najbolji rirodni osveživač daha, naročito nakon luka ili ili belog luka u hrani. Možete ga staviti gotovo u svako jelo.
Pročitajte još: PESIMISTI, OPSTIMISTI ILI REALISTI: Kojoj grupi vi pripadate i šta one znače?
Ruzmarin
Ova biljka sadrži kafeinsku i ruzmarinsku kiselinu, dva moćna antioksidansa sa lekovitim delovanjem i odličan je izvor vitamina E. Dobro podnosi sušu i siromašno tlo pa ga možete saditi u teglicama i držati na svojoj terasi bez straha.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU