KORISNI SAVETI: Kako se (ne) treba ponašati u restoranu
Velik broj odraslih ljudi i dalje nema veštine potrebne za pravilno naručivanje i konzumiranje hrane, ali budite bez brige – u nastavku donosimo popis stvari koje nikada ne biste trebali da radite u restoranima.
Nemojte upoređivati hranu sa ostalim restoranima
Možda ćete teško zaboraviti na najbolja rebarca koja ste ikad probali, ali zanovetanje kako je hrana sa roštilja bolja u drugom restoranu samo će pokvariti ukus svima oko vas.
Pročitajte još: Korona virus NIJE ZAUSTAVIO najsmrtonosniju ŽIVOTINJU na svetu
Nemojte blokirati prolaz konobarima
Restorani zarađuju novac tako što ljudi sede za stolovima i jedu hranu, stoga ima smisla nagurati što je moguće više stolova u prostoriju. Nažalost, to ne ostavlja mnogo prostora za kretanje sa hranom, stoga imajte razumevanja prema svojim konobarima i nemojte blokirati njihove prolaze.
Nemojte slepo sipati so i biber na glavno jelo
Zaista nema razloga automatski pustiti oblak začina na jelo koje je pripremio profesionalac. Najpre probajte hranu, a tek onda (po potrebi) stavite dodatne začine.
Nemojte puštati dete da trči po celoj prostoriji
Svi smo barem jednom doživeli ovu situaciju, stoga ako imate malu decu sa puno energije razmislite da li je restoran najbolje okruženje za njih.
Pročitajte još: Ovaj gradić u ŠVAJCARSKOJ prekrio je SNEG OD ČOKOLADE: Evo šta se desilo (FOTO)
Nemojte naručivati sulude stvari koje nisu na meniju
Mame će rado da maknu koricu sa sendviča ili nešto slično, ali nemojte očekivati da će šef kuhinje učiniti isto.
Nemojte tražiti punjač za mobilni
Sve dok neko ne osmisli bateriju koja traje zauvek postojaće šansa da će vam se mobilni ugasiti baš kada vam najviše treba, ali restoran nije kiosk za punjenje mobilnih telefona. U opisu posla današnjih konobara ne nalazi se čuvanje mobilnog koji se puni na šanku, stoga tako nešto nemojte ni da tražite.
Nemojte telefonirati duže od 30 sekundi
Naravno da se ponekad jednostavno moramo javiti na telefon, ali nemojte u detalje ulaziti u fudbalsku utakmicu, dok vas sluša 50 ostalih gostiju. Sklonite se od stola ili pokušajte brzo da završite razgovor.
Pročitajte još: Fotografija dečaka koji plače pored puta UZNEMIRILA REGION, a sada je otkrivena SUROVA ISTINA (FOTO)
Nemojte zauzeti sto bez dopuštenja
Kao što postoje pravila na putu, tako i restorani imaju sistem kojim kontrolišu količinu ljudi koja se nalazi u njihovom prostoru.
Nemojte naručiti desert nakon zatvaranja
Zbog kriške čokoladne torte nekoliko ljudi moraće da ostane barem pola sata duže na svom radnom mestu. Verovatno ni sami ne volite da radite izvan radnog vremena, stoga imajte razumevanja i za kuhinjsko osoblje.
Pročitajte još: Evo kako izgledaju DIZNIJEVE JUNAKINJE u SAVREMENO DOBA: Ikone stila na fantastičnim ilustracijama (FOTO)
Nemojte zaboraviti spomenuti eventualne alergije na hranu
Život je dragocen, a orašasti plodovi su u svemu.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU