Razlozi zbog kojih CRNA ČOKOLADA treba da postane naša OMILJENA POSLASTICA

Kristina LJubisavljević

21. 08. 2020. 000000 14:30

Foto: Pixabay

Postoji nešto što gotovo svi volimo, a stručnjaci kažu i da je za nas dobro.

Pročitajte još: Probajte! Jedna VOĆKA leči STERILITET KOD ŽENA

Mišljenje stručnjaka je da je crna čokolada jedan od najboljih izvora antioksidanata. Antioksidanti su neophodni jer štite ćelije od potencijalno štetnih slobodnih radikala koji mogu da izazovu mnoge zdravstvene probleme.

Kakao je sjajan izvor antioksidanata, a on je izvor tamne čokolade!

Tamna čokolada je više od pukog uživanja. Prema istraživanjima sto grama sadrži jedanaets grama vlakana i više od polovine preporučene dnevne doze gvožđa, bakra i magnezijuma.

Pročitajte još: Svako veče GRICKATE nešto ispred televizora?! Ovo je put u PAKAO DEBLJINE

Takođe studije pokazuju da ljudi koji jedu crnu čokoladu imaju manji rizik od razvoja srčanih bolesti i moždanog udara.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU