KOLAČ SA BRESKVAMA: Omiljeni tokom LETA i JESENI, a pravi se BRZO i JEDNOSTAVNO

Kristina LJubisavljević

19. 08. 2020. 000000 16:00

Foto: Pixabay

Ovo je savršena letnja poslastica, koju zaista nije umeće napraviti, a kada se usavršite teško ćete odoleti ovom kolaču tokom čitavog leta, pa i jeseni.

Pročitajte još: Ovaj HOTEL ispunjava želje! Sve je na dohvat ruke, septembrom je POSEBNA PRIČA (FOTO)

Sastojci:

Foto: Pixabay

300 g šlaga

350 ml hladnog mleka

200 ml kisele pavlake

150 g mlevene plazme

200-225 g plazma keksa

100 ml mleka za potapanje keksa

50 g čokolade po izboru

4-5 breskve (300 g)

Pročitajte još: Stručnjaci šokirali mnoge: Bela čokolada zapravo NIJE ČOKOLADA

Za dekoraciju:

kakao, keks, rendana čokolada

Priprema:

Umutite šlag sa mlekom. Dodajte kiselu pavlaku i opet umutite. Jedno pakovanje plazme (nekih 18 komada) umačite u toplo mleko i ređajte u pleh. Šlag podelite na dva jednaka dela. U jedan deo dodajte mlevenu plazmu i lepo promešajte,  a zatim premažite preko plazme u plehu. Breskve oljuštite i sitno iseckajte, pa stavite preko šlaga sa mlevenom plazmom. U drugi deo šlaga dodajte 10 komada plazme koju ste izmrvili rukama i seckanu čokoladu. Zatim tu smesu premažite preko breskvi. Ostavite da se ohladi u frižideru nekih 6-7 sati. Dekorišite po želji sa nekim od tri predloga ili sa nečime po vašoj želji.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU