POŠIRANO jaje sa rukolom koje DIŽE iz MRTVIH (FOTO)

14. 08. 2020. 000000 09:00

Foto: A. M.

Čuli ste za "jaja benedikt" ili "poširana jaja", kako ih zovemo na srpskom. Ova jaja su kuvana, ali bez ljuske!

Pročitajte još: Grade se STANOVI za porodice sa decom na Novom Beogradu - EVO O ČEMU SE RADI (FOTO)

Pročitajte još: Ne možete da spavate tokom VELIKIH VRUĆINA? Stručnjaci savetuju kako da imate LAKŠI SAN za vreme toplotnog talasa

Kesicu čvrsto zavežite

Nije lako skuvati poširano jaje, jer je potrebna veština, ali i iskustvo. Voda se zagreje na ringli, pa kada počne da vri sipa se kašika sirćeta i ubaci jaje u vir gde voda vri.

Sipajte kašiku sirćeta i čim provri voda pustite jaje, ali ne znači da će uspeti!

To ne znači da će uspeti! Lako može da se dogodi da se jaje razlije i stvar propadne.

Postoji jednostavniji način koji mnogi smatraju - varanjem. Naime, uzme se čista kesica za zamrzivač i kane malo ulja. Onda se jaje sipa u tu kesicu i zaveže. Da bi jaje bilo ukusnije možete sipati i prstohvat začina koji volite.

Trudite se da kesica ne upadne u vodu!

Čim voda provri jaje se spusti u vodu. Ako kuvate jedno ili dva jajeta - možete to uraditi u džezvi, jer je jednostavnije da vrh kesice sačuvate da ne upadne u vodu.

Meko kao duša! Foto: A. M.

Jaje se kuva nekoliko minuta, izvadi u šoljicu i iseče vrh kesice, pa se nežno šakom prebaci na tanjir.

Pročitajte još: Sendvič IZNENAĐENJA: Kupine avokado i TARAMO salata (FOTO)

Dok se jaje kuva isecite krišku ražanog hleba, operite šaku rukole i isecite paradajz na kriške. Jaje stavite na rukolu i posolite.

Originalna jaja benedikt se jedu sa sosom holandez koji se pravi od umućenih žumanaca na pari u koje se dodaje rastopljen buter.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU