Dijetalni ČIPS za mršavljenje - da li je ovo moguće? Da i veoma je ZDRAV!

12. 08. 2020. 000000 09:00

Foto: Depozitfoto

Moguće, ako pravite ga sami od svežeg voća i povrća. Za razliku od industrijskih grickalica domaći čips ne podstiče gojaznost nego naprotiv - pomaže da se rešite viška kilograma. On sadrži minimum kalorija i maksimum vitamina i minerala.

Pročitajte još: SRBI čuli i odmah REZERVISALI: Ovaj hotel poseduje SERTIFIKAT KOVID 19, a evo ŠTA TO ZNAČI (FOTO)

Pročitajte još: Rigorozna je i SUROVA, ali efikasna: Spas je u VOJNIČKOJ dijeti!

Možete da ga grickate gde god poželite - na poslu, tokom šetnje ili ispred televizora. Ovo je savršena užina i za decu, i za odrasle - zdrava, ukusna i uopšte nije skupa.

Čips od bundeve, cvekle i šargarepe

Isecite bundevu, cveklu ili šargarepu na što tanje kolutove (debljine 1-2 mm) pomoću noža za guljenje krompira. Stavite kolutove u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Poprskajte kolutove uljem i dodajte začine - so, biber, origano, muskatni orah itd.

Isecite na tanke kolutiće voće i povrće i poprskajte uljem.

Zagrejte rernu na 150 stepeni. Ubacite pleh u rernu i pecite čips tokom 20-25 min. Nakon toga izvadite pleh i okrente kolutove na drugu stranu. Vratite pleh u rernu i pecite dok čips ne postane hrskav.

Pročitajte još: U jednom od omiljenih letovališta Srba ako ispoštujete OVAJ USLOV, rezervacija će biti JEFTINIJA

Čips od kruške i jabuke

Ogulite jabuke i kruške, izvadite sredinu sa košticama i isecite voće na tanke kolutove. Stavite u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte cimet, muskatni orah ili druge začine.

Čips se peče oko 20 minuta, pa okrenite voće.

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Ubacite pleh u rernu i pecite čips tokom 20-30 min. Nakon toga izvadite pleh i okrente kolutove na drugu stranu. Vratite pleh u rernu i pecite još 20 min.

Pročitajte još: Posle ovih biljnih napitaka IZGUBIĆETE STOMAK i "osušiće" se masne naslage

Čips od spanaća

Operite i osušite listove spanaća. Stavite ih u jednom sloju u pleh obložen papirom za pečenje. Dodajte so, biber i bosiljak. Zagrejte rernu na 170 stepeni. Pecite čips tokom 7 min. Izvadite pleh. Sačekajte da se čips ohladi, zatim pažljivo odvojte ga od papira.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU