Svi koristimo ovu NAMIRNICU u ishrani, a ne znamo da može dovesti do srčanih problema

26. 02. 2021. 000000 14:30

Foto: Depozit

Istraživanja su rađena u Britaniji, a od 25 posto ljudi koji su konzumirali pirinač, čak njih 6%, povećali su rizik od umiranja.

Pročitajte još: KOREN IZ PAKLA leči rane, TUMOR KOŽE i glavobolju, a primena je JEDNOSTAVNA

Foto: despositos

Hemikalija se prirodno skuplja u usevu i povezana je sa dosta bolesti, među kojima je rak, ali i bolestima jetre, što u ozbiljnim slučajevima može dati smrtonosni ishod. Pirinač se širom sveta koristi kao dijetalni obrok na koji se oslanjaju milioni ljudi. Globalno je procenjeno, da je arsen koji se nalazi u zrnu pirinča, kriv za preko 50 hiljada preuranjenih smrti godišnje.

Arsen se prirodno javlja u tlu i povećava se na mestima gde su za navodnjavanje koristili herbicide na bazi arsena ili vodu obloženu toksinom. Pirinač se uzgaja u poplavljenim uslovima i to izvlači arsen iz zemlje i vodu, pre moguće apsorpcije biljaka. Pirinač je posebno pogođen, jer arsen oponaša druge hemikalije koje je biljka apsorbovala preko svog korenskog sistema, omogućavajući toksinu da zaobiđe biljnu odbranu.

Pročitajte još: ČUDOTVORNO "mleko" Galine Gredine PODIŽE IMUNITET do krajnjih granica. U SRBIJI ga ima u izobilju!

Naučnici sa Univerziteta Salford u Mančesteru, pročavali su konzumiranje pirinča i učestalost kardiovaskularnih bolesti izazvanih izlaganjem arsena. Uzeli su u obzir i druge faktore, kao što su gojaznost, starost i pušenje.

Pročitajte još:  Obratite PAŽNJU: KOŽA ISPOD GRUDI na udaru INFEKCIJA tokom vrelih dana

David Polia, profesor sa Univerziteta, rekao je da najviše potrošača ima u Engleskoj i Velsu, kao i da oni mogu biti pod većim rizikom od smrti zbog problema sa kardiovaskularnim sistemom, usled izloženosti neorganskom arsenu. On objašnjava da je rizik povećan i iznosi oko šest procenata. Smatraju da ljudi ne treba da izbegavaju pirinač, već da razmotre opsciju sorte pirinča koji ima nizak novo arsena, kao što je basmati, a ne celo zrno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU