MIRIŠE NA GRČKU: Recept za pravi "Tzatziki", ključ je u belom luku i mirođiji

08. 08. 2020. 000000 15:40

Foto: Depozit

Tzatziki, jednu od najpopularnikij grčkih salata, koja se može koristiti i kao preliv za jela, posebno za roštilj, ovog leta pravićemo u Srbiji.

Pročitajte još: Zašto SRPSKI TURISTI biraju baš OVO letovalište? Luksuz, bazen spa... a TEST NA KORONU NE TREBA

Potrebni sastojci:

1 krastavac
200 g grčkog kiselog mleka
2 kašičice sirćeta
2 kašike maslinovog ulja
1 čen belog luka
So, biber
Mirođija

Pročitajte još: Letnji DETOKS: Napitak od ŠARGAREPE I ANANASA

Način pripreme:

Krastavac, oljuštite ili ne, zavisi kako volite i isecite na sitne kocke. Mirođiju i beli luk takođe isecite na sitno. Sve sastojke pomešajte u posudi odgovarajuće veličine i ostavite u frižideru 1 sat. Poslužite uz meso ili ribu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJBUKU