Ne znate da KUVATE? Pratite ove SAVETE i bićete BOLJI
Složite namirnice koje vam trebaju
Profesionalni kuvari koriste ovaj sistem – prvo slože sve sastojke iz recepta, delimično ih pripremajući (poput odmeravanja i sečenja) i stavljaju ih blizu. Ovaj sistem je odličan savet za sve domaćice, jer pomaže pri organizaciji. To će vam osigurati da nijedan sastojak niste zaboravili i uštedeće vam vreme.
Pročitajte još: ZLATNA PRAVILA PROFESIONALNIH KUVARA: Šta sve treba da uradite pre nego što počnete da kuvate
Lepo začinite
So je ključan začin ako želite da vaša hrana bude ukusna. Većina recepata napominje kada treba da se doda so, ali zlatno pravilo je da dodate barem prstohvat ili dva soli kada počnete da kuvate i opet na samom kraju.
Isprobavajte hranu tokom kuvanja kako biste proveravali ukus!
Koristite odgovarajuće posuđe
Kad u receptu piše da koristite određenu vrstu tiganja, koristite je. Ako imate samo jedan tiganj ili šerpu, bitno je da kupite nekoliko vrsta posuđa koje znate da će vam uvek trebati i tako ćete biti spremni.
Pročitajte još: Danas kupite LUBENICU i napravite čitav RUČAK od JEDNE KRIŠKE (FOTO)
Povrće i meso pre kuvanja osušite
Ako pečete meso koje je vlažno ono neće biti dobro ukusa i neće se pravilno ispržiti. Meso uvek osušite ubrusom, pa ubacite u tiganj, tepsiju… Isto važi i za povrće.
Nemojte pretrpavati tiganj
Bez obzira da li pečete ili pržite u tiganju (tepsiji, šerpi…), važno je da ih ne pretrpate namirnicama. Dobro je da namirnice imaju prostora da se lepo isprže.
Bacajte začine koji su izgubili miris
Mleveni začini brzo izgube miris, a samim tim i ukus. Zato ako vaš začin nema nikakav miris možete ga baciti, jer neće dati nikakav ukus jelu.
Proverite da li začini imaju svoj miris pre nego što počnete da ih koristite!
Kako da korica piletine uvek bude hrskava
Pile obilno posolite i ostavite da stoji nepokriveno u frižideru nekoliko sati pre pečenja. Tako ćete dobiti najhrskaviju kožicu.
Pročitajte još: Niste odmah OPRALI SUDOVE? Evo načina kako da se spasite RIBANJA
Koristite zamrzivač
Već znate da ostatke hrane možete ostaviti u zamrzivaču. Ali napravite mesto u svom zamrzivaču i za zalihe koje će vam olakašti prirpemanje jela. Smrznuti đumbir duže će ostati svež i lakše ćete ga izrendati. Pastu od paradajza, bujone i sosove možete zamrznuti i posle ih samo odmrznuti ako vam zatrebaju za neki recept. Takođe možete zamrznuti testo za kolače i pite, belanca i žumanca i koristiti ih kasnije.
Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU